Securitatea datelor în ContApp

Recomandări pentru utilizare in siguranța platformei

Important! NU marcați ca fiind SPAM emailurile ContApp, altfel serverul ContApp nu mai trimite emailuri către dvs. cum ar fi notificările de la e-Factura sau codul de autentificare.

Dacă ați marcat ca fiind SPAM unul dintre emailuri trebuie sa mergeți in istoricul din imboxul adresei de email, sa deschideți un email de la ContApp si sa apăsați pe butonul "Nu este SPAM".

In loc de a marca cu SPAM, vă puteți DEZABONA de la emailurile de oferte si noutăți fiscale. În fiecare email pe care îl trimitem aveți buton de dezabonare.

  1. Nu furnizați parole sau codurile de la conturile dvs niciunei alte persoane, în nicio circumstanță.

  2. Nu permiteți accesul de la distanță la calculatorul sau telefonul dvs.
  3. Verificați autenticitatea domeniului contapp.ro . Adresa web trebuie sa arate ca în fotografia de mai jos (în bara de adrese a browser-ului).
  4. Atenție la emailurile trimise de către platforma ContApp catre dvs. Verificati ca domeniul sa fie autentic, exact ca in fotografia de mai jos.

Folosim doar doua domenii principale:

Regula generala de verificare a unui domeniu - intre denumire si codul țării trebuie sa fie doar semnul punct "."

Exemple:

Atenție, la nivel vizual site-urile clonate pot arăta exact ca site-ul ContApp, doar adresa web poate face diferența dintre fals si autentic.

Pentru emailuri regula generala de verificare: toate emailurile sunt trimise de pe o adresa de forma nume@contapp.ro sau [email protected]


Important!

  • Angajații ContApp nu solicită niciodată parola contului dvs. din ContApp.
  • Angajații ContApp nu solicită niciodată accesul la calculatorul sau la telefonul dvs.
  • Angajații ContApp nu realizează modificări în contul dvs din platformă.

Autentificarea în 2 pași (2 FA)

Pentru accesul la platforma ContApp am implementat autentificarea în doi pași: parola de la cont și codul trimis pe email.

Daca utilizați domenii personale asigurati-vă ca filtrele de SPAM permit primirea de emailuri de la ContApp.

Deși poate fi enervant codul pe email crește foarte mult securitatea contului dvs.

În felul acesta evitați situația in care o persoana rău intenționată obține parola dvs din ContApp, va accesează contul si trimite facturi către clienții dvs. dar cu contul bancar modificat.

Recomandare: Utilizați autentificarea cu Gmail sau cu Apple. Este cea mai sigură si cea mai rapidă autentificare în ContApp și în alte platforme.

Descărcarea de documente pe calculatorul dvs.

Verificați întotdeauna adresa de email care are atașamente. Sub nicio forma nu dați click pe fișiere executabile (nume.exe).

Emailul poate fi trimis si de pe o adresa compromisă, a unui cunoscut căruia i-au fost furate datele de autentificare. Acestea sunt cele mai periculoase emailuri pentru ca ne scad gradul de vigilență.

Recomandare: Folosiți un software antivirus pe toate dispozitivele de pe care accesați ContApp. Antivirusul poate detecta dacă un site este fals sau periculos sau poate detecta dacă atașamentul unui email este un fișier malițios, un virus.

Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!