Factura de achiziții intracomunitare

Cale în meniu: Cheltuieli / Furnizori

In situația in care entitatea nu este înregistrată in scopuri de TVA, dar intenționează sa desfășoare tranzacții intracomunitare, este necesar obținerea Codului special de TVA pentru Tranzacții Intracomunitare.

În aplicația Contapp am implementat verificarea existentei codului de TVA pentru tranzacții intracomunitare. 

Astfel, daca furnizorul își are adresa in una din cele 28 de tari ale Uniunii Europene si entitatea nu este înregistrată in scopuri de TVA si nici nu are cod special de TVA pentru tranzacții intracomunitare, aplicația va notifica utilizatorul ca in imaginea de mai jos:

Important! Ignora notificarea dacă achiziționezi bunuri din UE cu o valoare mai mică de 10.000 euro. Pentru toate celelalte cazuri de tranzacții cu parteneri din UE, este nevoie de Cod special de TVA. 

Aplicația va permite emiterea facturii de vânzări sau introducerea achizițiilor efectuate cu parteneri din UE, daca dorești sa mergi mai departe, pe răspunderea administratorului entității.

In situația in care entitatea deține un cod special de TVA pentru tranzacții intracomunitare atunci trebuie completata secțiunea dedicată, din Configurare / Setări TVA:

In aceasta situație, entitatea are cod special de TVA pentru Tranzacții intracomunitare începând cu data de 01.12.2021.

Toate tranzacțiile cu parteneri din UE se vor realiza pe acest cod.

Exemplu de achiziții de servicii de publicitate Google

Pentru aceste servicii, entitatea datorează TVA si va depune decontul special de TVA 301 si declarația 390.

Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!