Factura de achiziții

Accesează: Cheltuieli / Facturi furnizori

Pentru a înregistra o factură de achiziții în ContApp se apasă pe butonul  Adaugă de sus și se deschide formularul de mai jos:

Se completează principalele elemente constitutive ale facturii:

  • Data facturii - data curentă sau o dată din trecut, condiția este ca facturile sa fie in ordine crescătoare a datei și a numărului de factură;
  • Limba facturii, engleză sau română;
  • Valuta facturii - se alege din lista de valute definite la setări firmă, dacă nu se găsește o valută atunci se apasă pe butonul Valută nouă;
  • Nr factură
  • Furnizorul - se selectează din listă clientul dorit sau se apasă pe butonul Furnizor nou;
  • Tip articol / Nume - se selectează din listă articolul pe care dorim să îl adaugăm la factură.

Apasă pe butonul  Adaugă articol pentru a îl adăuga la factură. Pe factură se pot adăuga oricâte articole este nevoie.

Indiferent de valuta articolului, aplicația va face automat schimbul valutar în valuta facturii.

Se poate modifica prețul unui articol direct pe factură. 

De asemenea, in cazul în care entitatea este înregistrată în scopuri de TVA se poate modifica și cota de TVA direct pe factură.

Se poate adăuga un nou articol (  Nume) direct pe factură. Pentru utilizare ulterioară, se poate bifa Salvează în lista de articole.

Important! În ContApp poți adaugă facturi începând cu 2018.

După completare se apasă butonul  Salvează și factura va apărea în lista de facturi, de unde poate fi  editată sau stornată.

Important! La factura de achiziții puteți adaugă mai multe articole. Dar daca aceste articole intra toate pe o categorie fiscala, nu nevoie sa le scrieți pe fiecare in parte; de exemplu consumabile - intra toate pe cheltuieli deductibile. Scrieți fiecare articol doar daca aveți pe aceeași factura bunuri si servicii pe categorii fiscale diferite: nedeductibile, obiecte de inventar sau combustibil le înregistrați fiecare articol pe categoria potrivita.

Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!