Creare unitate de măsură

Accesează: Setări firmă - U.M.

Pentru crearea unei unități de măsură, apasă butonul Adaugă, verifică datele introduse și apasă butonul Salvează.

Pentru a defini o unitate de măsură personalizată, selectați la cod UBL codul ZZ sau XZZ și completați cu denumirea dorită.

Observație: Se pot adăuga unități de măsură noi și direct din Articole venituri sau Articole cheltuieli, vezi mai jos.

Clarificare: Din moment ce E-factura este obligatorie, trebuie selectat codul E-factura și în ContApp dintr-o listă predefinită.

Pentru selectarea cod E-factura, caută în listă după numele unității de măsură create. De exemplu pentru UM "pagini" vei găsi Cod e-factura de "pag".

Important! Ca să apară mai multe coduri, scrie în câmpul care se deschide la Cod E-factura, unitatea de măsură pe care vrei să o adaugi și selectează un cod asemănător.

Pentru a modifica o unitate de măsură deja adăugată, apasă butonul Deschide din dreptul unității de măsură.

Observație: Nu se pot modifica valorile pentru unitățile de măsură implicite.



Selectarea și adăugarea unei unități de măsură pentru "Articole venituri"

Accesează: Venituri / Articole venituri

Pentru a adăuga un articol cu unitatea de măsură dorită, apasă pe butonul Adaugă. În tabelul pentru articole noi, selectează unitatea deja existentă sau selectează din meniu "+ U.M. nouă" pentru a adăuga o unitate de măsură nouă.


Pentru a edita unitatea de măsură pentru articole deja existente, apasă pe meniul de acțiuni (o o o) și selectează "Editează".



Selectarea și adăugarea unei unități de măsură pentru "Articole cheltuieli"

Accesează: Cheltuieli / Articole cheltuieli

Pentru a adăuga un articol cu unitatea de măsură dorită, apasă pe butonul Adaugă. În tabelul pentru articole noi, selectează unitatea deja existentă sau selectează din meniu "+ U.M. nouă" pentru a adăuga o unitate de măsură nouă.

Pentru a edita unitatea de măsură pentru articole deja existente, apasă pe meniul de acțiuni (o o o) și selectează "Editează".

Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!