Creare firmă

Accesează: Firmă nouă

Observație: Poți adăuga rapid o firmă nouă prin apăsarea butonului de Firmă activă din meniul superior și apoi selectare Firmă nouă.

Adăugare rapidă de firmă nouă

După deschiderea formularului pentru adăugare de firmă nouă, se introduce codul fiscal în câmpul CUI/CIF și se apasă pe lupă  pentru a prelua automat din baza de date a Registrului Comerțului sau a ANAF. Dacă datele nu se preiau automat se poate completa manual formularul.

Aplicația verifică și dacă ești plătitor de TVA.

Dacă ești înregistrat ca plătitor de TVA, în secțiunea Setări TVA se completează automat data înregistrării în scopuri de TVA. 

Completează cu prefixul RO înainte de CUI sau CIF.

Pentru mai multe detalii despre cum să setezi firma nou creată, vezi Setări Firmă.

Creează firmă pe CNP

Persoanele care nu sunt înregistrate la ANAF sau la Registrul Comerțului, dar obțin venituri care pot fi impuse în sistem real, pot crea o firmă pe CNP în ContApp.
Pentru a crea firmă pe CNP se introduce CNP-ul în loc de CUI/CIF și se selectează la TIp Firmă - tipul de "Persoană Fizică", se completează celelalte date și se salvează formularul.

Accesează: Listă Firme

Un cont poate gestiona mai multe firme. 

Pentru a ajunge în lista firmelor, apasă butonul profil și selectează Listă firme.

Acces listă firme din profil

Pagina de Listă firme

Lista de firme și contribuabili

Pentru a schimba firma activă, apasă butonul Deschide din lista de firme.

Atenție: În această listă se pot vedea și conturile de contribuabili create doar pentru Declarația Unică. Acestea nu pot fi selectate ca firmă activă.

Opțiunea de schimbat firma activă

Observație: Poți schimba firma activă de oriunde din ContApp prin apăsarea butonului cu numele firmei din colțul din dreapta de sus al paginii.

Schimbat rapid firma activă

În lista de firme, poți adăuga o firmă nouă folosind butonul Adaugă de sus, poți decide ce coloane să fie afișate cu butonul de Coloane sau poți căuta o firmă anume folosind căsuța Caută.Opțiunile din Listă firme
Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!