Am nevoie de contabil?

Contabilitatea în partidă simplă se bazează pe declarații pe propria răspundere. După înființarea PFA-ului se depune declarația unică, moment în care se estimează un volum al veniturilor pe baza cărora se calculează impozitul și contribuțiile sociale datorate, dacă venitul estimat este peste plafonul de 6/12/24 de salarii minime pe economie.

După încheierea anului fiscal se calculează venitul realizat, se completează Registrul de Evidență Fiscală și se depune declarația unică cu definitivarea impozitului și contribuțiilor sociale pentru anul fiscal încheiat.

Când ai nevoie de contabil pentru activitatea ta

Gestiunea fiscală și contabilă a unei activități independente se complică și necesită mai multă atenție și cunoștințe, din momentul în care apare cel puțin una din următoarele situații:

  • activitate complexă de producție sau comerț, cu gestiune de materii prime și materiale, produse finite, stocuri de marfă etc;
  • depășești plafonul de 300.000 lei cifra de afaceri și devii plătitor de TVA;
  • angajezi cel putin un salariat.

Până la momentul în care nu te confrunți cu una din situațiile de mai sus, te poți descurca singur cu evidența contabilă, cu un efort minim pentru întocmirea registrelor și declarațiilor. Evidența contabilă pentru activitățile independente este simplă, motiv pentru care am realizat ghiduri și soluții dedicate nespecialiștilor.

Dacă una din situațiile de mai sus apare în activitatea ta, iți recomand, fără ezitare, să apelezi la o persoană dedicată.

Consultă aici și oferta noastră de contabilitate dedicată activităților independente și profesiilor liberale.

Dacă nu ai nevoie de contabil, îți oferim:

Dacă ai nevoie de consultanță dedicată, pentru că ai o situație specială în activitate - iți oferim serviciul de consultanță.
Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!