Cum se adaugă veniturile în aplicație


Accesează: Venituri

Înainte de a putea descărca Declarația Unică, este nevoie să introduci datele în aplicație în secțiunea de Venituri.

Observație: Dacă folosești ContApp PS, poți importa datele tale pentru a putea descărca Declarația Unică mai rapid. Află aici cum poți importa datele tale.

Meniul superior:

I. Pentru a schimba anul pentru care vrei să introduci veniturile, selectează din partea de sus a paginii anul dorit.

II. În cazul în care ai mai mulți contribuabili adăugați în aplicație, poți schimba contribuabilul activ prin a selecta cel dorit folosind butonul din dreapta sus al paginii.

  1. Link către documentație pentru aplicația ContApp Declarația Unică;
  2. Buton cu răspunsuri imediate și opțiunea de a ne contacta;
  3. Link către ghidurile ContApp.

Datele de identificare a contribuabilului

Datele sunt încărcate de la setări contribuabil dar se pot edita și aici dacă este nevoie.

Atenție: Abonamentul pentru descărcarea declarației unice este legat de CNP. Din acest motiv nu se poate modifica CNP-ul unui cont de contribuabil existent. Pentru a folosi alt CNP, este nevoie să adaugi un alt contribuabil care o să aibă nevoie de un al doilea abonament.

Abonamentul ContApp Declarația Unică este inclus în serviciile pachetului ContApp 365.

Află aici detaliile abonamentului pentru ContApp Declarația Unică. 

În cazul în care nu vezi căsuțele cu datele contribuabilului, asigură-te că meniul este mărit.

Statutul titularului

Aici poți bifa toate opțiunile care se aplică contribuabilului ales:

  • Salariat - Salariații beneficiază de norma redusă;
  • Avocat. Plătesc CAS in sistem propriu. - Persoanele care contribuie în sistem propriu de asigurări sociale sunt scutite de CAS;
  • Pensionar - Pensionarii sunt scutiți de CAS;
  • Persoană cu handicap grav sau accentuat - Persoanele cu certificat de handicap au venitul net redus in proporție cu numărul de zile din certificat.

În cazul în care nu vezi opțiunile cu statutul titularului, asigură-te că meniul este mărit.

Venit estimat/realizat

Pentru a adăuga un venit estimat/realizat, apasă butonul Adaugă și completează formularul.

Recomandam cu tărie completarea veniturilor estimate in declaratia din 2022.

Observație: Opțiunile oferite în formular diferă în funcție de categoria de venit selectată.


Lista de venituri

Pentru ușurința completării declarației unice, am predefinit liste de venituri, din care se poate alege cu venitul care trebuie declarat. Le poți vedea detaliat aici.

Număr document - acolo unde acesta apare

Număr document se preia din certificatul de înregistrare sau de pe autorizația de funcționare emisă de autoritatea profesională. Trebuie să corespundă cu numărul din declarațiile anterioare dacă s-au depus.

Persoanele fizice (neautorizate) adaugă numărul contractului sau de cedare a folosinței bunurilor, de drepturi de autor sau completează cu o liniuță.

Foarte Important! Numărul documentului trebuie să fie același cu cel din declarațiile unice depuse în anii anteriori. Te rugăm să verifici și să modifici manual numărul documentului din declarația unică dacă este cazul. 


Atenție! Dacă faci import de date din Contapp PS, la numărul documentului de pe declarația unică, se preia numărul definit la Setări Firmă/Activități pentru activitatea principală.

Modificarea numărului documentului poate să apară atunci când s-au autorizat activități ulterior înființării, prun urmare, în declarația unică preluăm data setată de la activitate.

Setarea cea mai importantă este legată de activitatea de bază desfășurată care trebuie să fie setată ca implicită pentru a fi încărcată în declarație. Dacă ai mai multe activități autorizate accesează: Setări Firmă / Activități si setează ca implicită activitatea cu cele mai multe venituri obținute. La dată să completezi cu data exactă a autorizării de la Registrul Comerțului/ANAF - vezi certificatul constatator emis la data înființării, sau cel emis ulterior dacă sunt activități autorizate după data înființării. 


Pentru a vizualiza sau a edita un venit deja adăugat, apasă butonul Deschide din dreapta pentru a accesa formularul cu venitul estimat/adăugat.


După ce ai introdus în pagina Venituri toate datele necesare, poți accesa pagina Declarație unică pentru a putea descărca declarația dorită.

Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!