Factura proformă

Accesează: Venituri / Facturi vânzări

În situația în care dorim să ne informăm clientul cu privire la costul serviciilor noastre sau a bunurilor pe care le vindem, emitem o factură proformă.

Factura proformă nu are nicio valabilitate contabilă sau fiscală, are rolul doar de informare. Nu se înregistrează în contabilitate și nu se datorează taxe pe sumele înscrise în această factură.

Pentru a emite o factură proformă în ContApp se apasă pe butonul Adaugă și pe formularul care se deschide se selectează Factură proformă.

Ca și la o factură fiscală obișnuită se completează principalele elemente constitutive:

  • Data facturii - data curentă sau o dată din trecut, condiția este ca facturile să fie în ordine crescătoare a datei și a numărului de factură;
  • Limba facturii, engleză sau română;
  • Valuta facturii - se alege din lista de valute definite la setări firmă, dacă nu se găsește o valută atunci se apasă pe butonul Valută nouă;
  • Seria - Automat aplicația va completa cu seria implicită și numărul următor al facturii. Dacă nu s-a definit o serie atunci se apasă pe butonul Serie nouă;
  • Clientul - se selectează din lista clientul dorit sau se apasă pe butonul Client nou;
  • Tip articol / Nume - se selectează din listă articolul pe care dorim să îl adaugăm la factură.

Apasă pe butonul Adaugă articol pentru a îl adăuga la factură. Pe factură se pot adăuga oricâte articole este nevoie.

După completare se apasă butonul Salvează și factura va apărea în lista de facturi de unde poate fi editată, vizualizată, stornată, descărcată.


Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!