Factura de vânzări

Cale în meniu: Venituri / Facturi vânzări

Pentru a emite o factura de vânzări în Contapp se apasă pe butonul Adaugă Factură din dreapta sus și pe formularul care se deschide se bifează Factura Fiscală.

Se completează principalele elemente constitutive:

  • Data facturii - data curentă sau o dată din trecut, condiția este ca facturile sa fie in ordine crescătoare a datei și a numărului de factură
  • Limba facturii, engleză sau română
  • Valuta facturii - se alege din lista de valute definite la setări firmă, daca nu se găsește o valută atunci se apasă pe butonul Valuta nouă
  • Seria - Automat aplicația va completa cu seria implicita si numărul următor al facturii. Daca nu s-a definit o serie atunci se apasă pe butonul Serie nouă
  • Clientul - se selectează din lista clientul dorit sau se apasă pe butonul Client nou
  • Articol - se apasă pe butonul Adaugă articol si se selectează articolul din lista, daca se dorește crearea unui nou articol se apasă pe butonul Articol nou.  Pe factura se pot adăuga oricâte articole este nevoie.

Indiferent de valuta articolului, aplicația va face automat schimbul valutar in valuta facturii.

Se poate modifica prețul unui articol direct pe factură. 

De asemenea in cazul in care entitatea este înregistrată in scopuri de TVA se poate modifica si cota de TVA direct pe factura.

Denumirea articolului se poate realizat pe pagina articolului.

Important! În Contapp poți sa adaugi facturi începând cu 2018, daca declari corect seriile si plaja de numere pentru fiecare an si daca ai in vedere următoarele doua restricții care se aplica doar facturilor din cursul unui an:

  • Nu poți emite o factura care are aceeași serie si același număr cu o alta factura deja emisă in cursul unui an
  • Numărul și data facturii emise trebuie sa fie consecutive față de ultima factura emisă. De exemplu, dacă am emis în data de 4 decembrie factura cu numărul 53, nu pot emite factura cu numărul 54 in data de 3 decembrie. 

După completare se apasă butonul Salvează și factura va apare in lista de facturi, de unde poate fi editată, vizualizată, stornată, descărcată.

Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!