Factura de vânzări

Accesează: Venituri / Facturi vânzări

Pentru a emite o factură de vânzări în ContApp se apasă pe butonul  Adaugă de sus și pe formularul care se deschide se selectează Factura fiscală.

Se completează principalele elemente constitutive:

  • Data facturii - data curentă sau o dată din trecut, condiția este ca facturile să fie în ordine crescătoare a datei și a numărului de factură;
  • Limba facturii - engleză sau română;
  • Valuta facturii - se alege din lista de valute definite la setări firmă. Dacă nu se găsește o valută atunci se selectează +Valută nouă;
  • Seria - automat aplicația va completa cu seria implicită și numărul următor al facturii. Dacă nu s-a definit o serie atunci se selectează +Serie nouă;
  • Clientul - se selectează din listă clientul dorit sau se selectează +Client nou;
  • Tip articol / Nume - se selectează din listă articolul pe care dorim să îl adaugăm la factură.

Apasă pe butonul Adaugă articol pentru a îl adăuga la factură. Pe factură se pot adăuga oricâte articole este nevoie.

Indiferent de valuta articolului, aplicația va face automat schimbul valutar în valuta facturii.

Se poate modifica prețul unui articol direct pe factură. 

De asemenea, în cazul în care entitatea este înregistrată în scopuri de TVA se poate modifica și cota de TVA direct pe factură.

Se poate adăuga un nou articol ( Nume) direct pe factură. Pentru utilizare ulterioară, se poate bifa Salvează în lista de articole.

Important! În ContApp poți să adaugi facturi începând cu 2018, dacă declari corect seriile și plaja de numere pentru fiecare an și dacă ai în vedere următoarele două restricții care se aplică doar facturilor din cursul unui an:

  • Nu poți emite o factură care are aceeași serie și același număr cu o altă factură deja emisă în cursul unui an;
  • Numărul și data facturii emise trebuie să fie consecutive față de ultima factura emisă. De exemplu, dacă am emis în data de 4 decembrie factura cu numărul 53, nu poți emite factura cu numărul 54 in data de 3 decembrie. 

După completare se apasă butonul  Salvează și factura va apărea în lista de facturi, de unde poate fi editată, vizualizată, stornată, descărcată.


Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!