Factura storno

Accesează: Venituri / Facturi vânzări

O factura fiscală emisă către client nu poate fi ștearsă sau anulată. Procedura de corectare a unei facturi este prin editare, cu acordul clientului sau prin stornare, care presupune emiterea unei facturi noi, în care sumele din factura inițială să fie completate cu semnul minus pe factura storno, total sau parțial. Astfel, înregistrate în contabilitate cele doua facturi, inițiala și factura storno, să reflecte corect operațiunea economică desfășurată între cei doi parteneri, client și furnizori.

Până la această dată în ContApp am implementat stornarea totală a unei facturi. Astfel, toate articolele de pe factura storno sunt cu semnul minus.

Pentru a storna o factură se apasă cele 3 puncte din dreptul facturii (o o o), apoi selectăm Stornează factura.


Aplicația ContApp va afișa o notificare prin care îți cere să confirmi acțiunea de stornare a facturii. După confirmare, automat se va crea factura storno care va avea seria și numărul următor ultimei facturi fiscale emise.

Atenție! Acțiunea de stornare este ireversibilă la această dată în aplicația ContApp. Recomandăm editarea facturii dacă este posibil în condițiile în care nu s-au declarat, în baza sumelor de pe factură, impozite și contribuții atât la furnizor cât și la client.

Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!