Tranzacții intracomunitare


Accesează: Setări Firmă / Setări TVA

În situația în care entitatea nu este înregistrată în scopuri de TVA, dar intenționează să desfășoare tranzacții intracomunitare, este necesar obținerea Codului special de TVA pentru tranzacții intracomunitare.

În aplicația ContApp am implementat verificarea existenței codului de TVA pentru tranzacții intracomunitare. 

Astfel, dacă furnizorul sau clientul își are adresa în una din cele 28 de tari ale Uniunii Europene și entitatea nu este înregistrată în scopuri de TVA și nici nu are cod special de TVA pentru tranzacții intracomunitare, aplicația va notifica utilizatorul ca în imaginea de mai jos:

Important! Ignoră notificarea dacă achiziționezi bunuri din UE cu o valoare mai mică de 10.000 euro. Pentru toate celelalte cazuri de tranzacții cu parteneri din UE, este nevoie de Cod special de TVA. 

Aplicația va permite emiterea facturii de vânzări sau introducerea achizițiilor efectuate cu parteneri din UE, dacă dorești sa mergi mai departe, pe răspunderea administratorului entității.

În situația în care entitatea deține un cod special de TVA pentru tranzacții intracomunitare atunci trebuie completată secțiunea dedicată, din Setări Firmă / Setări TVA:


Toate tranzacțiile cu parteneri din UE se vor realiza pe acest cod:

Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!