Configurarea ContApp pentru trimiterea de e-facturi

Începând cu data de 15 Iunie 2023, ContApp poate trimite e-factura direct în SPV, prin selectarea acțiuni de trimitere e-factura de la opțiuni factură. Mai multe detalii aici.

Pentru a putea folosi această funcționalitate este necesară autorizarea ContApp pentru a avea acces la contul SPV a entității care trebuie să trimită e-factura.

Autorizarea se poate realiza doar de către o persoană care deține un certificat de semnătură digitală înregistrat la ANAF pe CUI/CIF-ul entității. Mai multe detalii aici.

Important. Pentru a evita erorile la înregistrarea certificatului de semnătură digitală în ContApp, vă rugăm să parcurgeți etapele de mai jos in modul incognito / privat al browser-ului Chrome, Edge, Safari, Mozilla sau altul. Modul incognito, sau privat, se selectează din setări browser, de regulă in coltul din dreapta sus al ecranului.

  • înainte de a începe autorizarea, trebuie să aveți instalată aplicația de semnătură digitală pe calculator;
  • să aveți stick-ul cu semnătura digitală inserat sau să fiți autentificat în aplicația de semnătură digitală dacă folosiți o semnătură virtuală;

Pentru autorizarea ContApp se parcurg următorii pași

Din meniul se selectează sectiunea de Integruari care te va trimite la secțiunea de Integrări cu ANAF de la Setări firmă. Aici sunt două opțiuni, cele de mai jos:

I. Titularul entității deține un certificat digital și are acces la SPV, astfel selectează prima opțiune

În pasul doi utilizatorul apasă pe butonul "Autorizare token", iar aplicația de certificat digital va solicita parola pentru autorizarea ContApp. Dacă totul este în regulă, aplicația ContApp va afișa un mesaj că tokenul a fost generat cu succes și va redirecționa la pagina e-Factura. Secțiunea de Integrări va arăta ca mai jos.

Odată generat tokenul poți trimite e-facturi prin simpla apăsare a butonului E-factura de la opțiuni factură. Mai multe detalii aici.

Important! Tokenul generat este valabil 90 de zile, conform limitărilor impuse de ANAF. În apropierea expirării termenului de 90 de zile Vei fi notificat pentru a reîmprospăta valabilitatea tokenului.  


II. Titularul entității NU deține un certificat digital și NU are acces la SPV

Fără certificat titularul selectează a doua opțiune de mai sus și:

Opțiunea Configurează Accesul presupune obținerea unui certificat digital și înregistrarea acestuia la ANAF. Mai multe detalii aici.

A doua opțiune "Obține acces prin contabil" presupune trimiterea unui link contabilului tău, care va autoriza ContApp să trimită e-factura prin certificatul digital. Vezi pasul 1 de mai sus.

Important. Certificatul contabilului trebuie să fie împuternicit pe CUI/CIF-ul tău pentru a avea acces în SPV.

Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!