Configurarea ContApp pentru trimiterea automată de e-facturi

Începând cu data de 15 Iunie 2023, ContApp poate trimite e-factura direct in SPV, prin selectarea acțiuni de trimitere e-factura de la optiuni factura. Mai multe detalii aici.

Pentru a putea folosi aceasta funcționalitate este necesara atuorizarea ContApp pentru a avea acces la contul SPV a entitatii care trebuie sa trimita e-factura.

Autorizarea se poate realiza doar de catre o persoana care detine un certificat de semnatura digitala inregistrat la ANAF pe CUI/CIF-ul entitatii. Mai multe detalii aici.

Pentru autorizarea ContApp se parcurg urmatorii pasi

Din meniul venituri se selecteaza e-Factura care te va trimite automat la sectiunea de Integrari de la Setari firma. Aici sunt doua optiuni, cele de mai jos:

I. Titularul entitatii detine un certificat digital si are acces la SPV, astfel selecteaza prima optiune

In pasul doi utilizatorul apasa pe butonul "Autorizare token", iar aplicatiia de certificat digital va solicita parola pentru autorizarea ContApp. Daca totul este in regula, aplicatia ContApp va afisa un mesaj ca tokenul a fost generat cu succes si va redirectiona la pagina e-Factura. Sectiune de Integrari va arata ca mai jos.

Odată generat tokenul poți trimite e-facturi prin simpla apăsare a butonului E-factura de la opțiuni factura. Mai multe detalii aici.

Important! Tokenul generat este valabil 90 de zile, conform limitărilor impuse de ANAF. In apropierea expirarii termenului de 90 de zile Vei fi notificat pentru a reîmprospăta valabilitatea tokenului.  


II. Titularul entității NU detine un certificat digital si NU are acces la SPV,

Fara certificat titularul selecteaza a doua optiune de mai sus si:

Optiunea Configurează Accesul presupune obtinerea unui certificat digital si inregistrarea acestuia la ANAF. Mai multe detalii aici.

A doua optiune "Obtine acces prin contabil" presupune trimiterea unui link contabilului tau, care va autoriza ContApp sa trimita e-factura prin certificatul digital. Vezi pasul 1 de mai sus.

Important. Certificatul contabilului trebuie sa fie imputernicit pe CUI/CIF-ul tau pentru a avea acces in SPV.

Daca nu ai un contabil împuternicit de rugam sa ne contactezi: [email protected]

Ți-am răspuns la întrebare? Mulțumim pentru părere A apărut o problemă la trimiterea feedbackului dvs. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Încă ai nevoie de ajutor? Contactează-ne! Contactează-ne!